KÖPVILLKOR

KÖPVILLKOR

Vänligen läs igenom villkoren innan du genomför en beställning i webbutiken

Teknisk support:

Köp som genomförs i butiken har rätt till teknisk support inkluderat i produkt priset. Support sker i form av instruktioner och hjälp med installation av programvara och aktivering av licens nycklar.

Leverans:

Leverans sker i elektroniskt form, senast 24 timmar efter verifierad betalning. Ett mejl med bekräftelse av beställningen skickas direkt efter genomfört köp, leveransen sker till den e-postadress som har angivits under köpprocessen. Kunden kan även ladda ner sin produktkod direkt i kassan efter betalning.

Om butiken inte kan leverera inom avtalad tid (24 timmar) kommer konsumenten utan onödigt dröjsmål informeras om anledningen till förseningen och upplysas om en ny leveranstidpunkt.

Om en felaktig mejladress anges vid köptillfället, och leverans kan inte ske,
skickas en ny leverans ut till ny angiven mejladress från kunden inom 48 timmar från betalning. Kunden måste kontakta butiken om felaktig mejladress för åtgärda problemet snarast.

Leverans sker elektroniskt till endast länder inom norden. Sverige, Norge,Danmark,Finland.

Om en försening sker i leverans för beställningen och i det fall butiken inte åtgärder felet inom skälig tid (24 timmar) då har konsument rätt att häva köpet.

Priser:

Alla priser är inklusive moms 25%. Vi friskriver oss från felskrivning och produktbeskrivningar. Det pris som presenteras i kassan är det slutliga priset som gäller vid beställning. Konsumenten har rätt att reklamera varan om fel föreligger.

Ångerrätt:

Vid köp av digitala produkter finns till skillnad från fysiska varor ingen ångerrätt. Det här gäller alla produkter som skickas automatiskt i samband med ett köp.

Den normala 14 dagars ångerrätten för distanshandel gäller inte på våra produkter på grund av sin beskaffenhet enligt 2005:59 2:e kap § 11:11 Lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59) på grund utav produktens karaktär.

Konsumenten avsäger sig ångerrätten när en beställning genomförs. Kunden har full rätt att få en ny produktkod för köpet om produktkoden inte fungerar för angiven plattform. Enligt policy så skickas alltid en ny licens ut för ersätta den felaktiga varan vid defekt, om den nya ersättnings varan inte kan aktiveras kan alternativt en retur genomföras.

Av 2 kap. 11 § 11 p. gäller vid just distansavtal som avser digitala innehåll. En näringsidkare får uppställa ett villkor där konsumenten avsäger sig ångerrätten vid köp. Vi erbjuder även retur när kundens dators hårdvara inte är kompatibel och inte kan installera programvaran, i endast detta fall kan ett undantag genomförs och en retur är giltig.

Återbetalningar sker inom 14 dagar från den dag då butiken har mottagit meddelandet. Konsumenten kan dock få vänta tills dess att varan har kommit åter eller till dess konsumenten har lämnat ett bevis på att varan återsänts. Återbetalning genomförs med samma betalningssätt som genomfördes vid köpet. Hela beloppet återbetalas inklusive frakt, moms och avgifter. Vid ångerrätt måste produkt licensen vara i ett fullständig nytt skick, och koden får ännu inte ha aktiverats om en återbetalning kan genomföras.

Konsumentverket ångerblankett: http://publikationer.konsumentverket.se/kontrakt-och-mallar/angerblankett

Garanti:

Vi erbjuder 12 månaders funktionsgaranti på samtliga varor som säljs i butiken, vilket innebär att vi garanterar att din digitala produkt kan lösas in genom avsedd utgivarplattform, och kan förbli aktiv för 12 månader.  Vi tar inget ansvar för eventuella ändringar som görs i respektive utgivarplattform. Alla köp i butiken har en 100% produktgaranti, vilket innebär att varje produktkod garanteras att fungera för angiven plattform under 1 år.

Reklamation:

Konsumenten har 3 års reklamationsrätt.
Reklamation ska rapporteras så snart felet har upptäckts.
2 månad anses som skaplig tid för upptäckt av skada/defekt.

Vid reklamation av felaktig produktkod måste underlag i form av skärmbilder på felmeddelanden bevisas och verifieras av teknisk support från butiken  innan en ny produktkod kan skickas. Vid reklamation sker återbetalning utan onödigt dröjsmål.

Programvara.se följer ARN vid eventuell tvist.

Programvara.se mejladress:
support@programvara.se

http://www.arn.se/
Postadress: Allmänna reklamationsnämnden Box 174  101 23 Stockholm. Besöksadress Kungsholmstorg 5

europeiska kommissionens online-plattform för tvistlösning (ODR)
https://ec.europa.eu/commission/index_sv
Om du har haft problem med något du har köpt på nätet kan du och säljaren försöka göra upp i godo via den här webbplatsen. Både kunden och näringsidkaren måste dock bo eller vara baserade i EU.

Manualer:

Alla produkter åtföljas av den bruksanvisning i digital form som konsumenten behöver och har mottagit vid leverans. Alla bruksanvisningar sker på svenska.

Betalningslösningar:

Butikens betalningslösningar är betalning med Paypal, Visa kort, Visa electron, Mastercard, Maestro card eller betala med klarna faktura.

Kundens betalkort måste vara aktiverat för internet betalningar i webbutiker för kunna genomföra ett köp i vår butik.

Vid betalning med Paypal, kan du använda ett Paypal konto eller ett aktivt betalkort.
Vid betalning med vanligt betalkort som Visa/Mastercard anger du ditt betalkorts kortnummer, bästa före datum, och säkerhets koden CVC.

Vi uppfyller kraven för PCI DSS och alla transaktioner är säkra och krypterade med ett SSL-certifikat som användas på programvara.se

Åldersgräns:

Du måste vara minst 18 år för att beställa i vår webbshop. Är du yngre måste beställningen göras av målsman.

Personlig information:

Vi behandlar din personliga data i enlighet med svensk personuppgiftslag och varken delar med sig eller säljer personliga uppgifter till tredje part.